Sinopsis

Ona je mlada i sasvim obična devojka kojoj se upravo ostvaruje san. Ludo se zaljubila i ima niz planova pred sobom. Ali jedan bezazlen odlazak kod lekara, promeniće sve. Njeni snovi o budućnosti, pretvoriće se u borbu za život!

Dok se na sve načine bori za svaki novi dan, onaj koji joj je najviše potreban nije spreman da se suoči sa njenom bolešću. Kad shvati da borba za život ne znači borba sa samim sobom već sa celokupnim zdrvstvenim sistemom, korumpiranim i podmićenim ljudima, deluje da spasa nema. U moru intriga, prevara i zavera, pojavljuje se novinar, odlučan u nameri da otkrije sve tajne koje se kriju ispod belih mantila.

Kako izgleda život kada shvatite da se sutra možda nećete probuditi? Koja kajanja ostaju zbog onoga što ste uradili i zbog onoga što niste, a možda nećete imati priliku? Zar je čoveku potrebno da se razboli da bi shvatio suštinu života?

Smrt u belom mantilu je potresan i dirljiv roman o hrabroj devojci koja se bori za život uprkos pesimističnim prognozama lekara i u isto vreme bolna priča o nedostacima zdravstvenog sistema i ljudima koji su pogazili Hipokratovu zakletvu!

Marija Gojković

O autoru

Marija Gojković

Marija Gojković je rođena 1983. godine u Beogradu. Piše knjige i scenarije i bavi se novinarstvom. Njen prvi roman "Prodata" objavljen je dosad u tri izdanja i dobitnik je nagrade „Beogradski pobednik“ za najčitaniju knjigu 2012. i 2013. godine. Preveden je na makedonski jezik. Njen drugi roman "Beleg na duši" naišao je na odličan prijem kod čitalaca i zahvaljujući njemu pokrenuta je kampanja „Svaka kuća, sigurna kuća“. Radila je i adaptaciju scenarija za najpopularniju domaću seriju „Sinđelići“. Pokretač je mnogih humanitarnih akcija i veliki je ljubitelj životinja, a njena tri psa Mini, Lina i Meda njena su porodica.

Izuzetna mi je čast što je izdavačka kuća "Emotion books" izabrala roman "Smrt u belom mantilu" za svoje prvo izdanje. Za mene kao mladog autora, to predstavlja veliku privilegiju. Uverena sam da će ova izdavačka kuća doneti mnogo novina i kvalitetnih knjiga domaćem tržištu. Kako je Emotion poznat po mnogim uspešnim projektima, čvrsto verujem da će to pokazati i na polju izdavaštva, a pozitivna energija i sjajni saradnici učinili su da izdavanje mog novog romana, bude pravo zadovoljstvo, kaže spisateljica Marija Gojković i dodaje:
"Emotion books" je stao iza knjige "Smrt u belom mantilu" koja se bavi temom o kojoj se javno ne priča mnogo. Tema je potresna i govori o devojci na čijem se mestu može naći svako, ali i o svim zaverama i intrigama koje krije naš zdravstveni sistem. To je emotivna priča u kojoj će se prepoznati mnogi", poručuje Marija.

Recenzije

Poruči knjigu

Količina

*Plaćanje knjige se vrši pouzećem.